Fotograf_Elisabeth Elboth_Fjell2020-14.web

Slådalsvegen - Vågå-Lesja

Slådalsvegen byr på sykling i høyfjellet med panoramautsikt til nasjonalparkriket, i hjertet av fjell-Norge. Fra her ser du fjell i Dovrefjell-Sunndalsfjella, Dovre, Rondane, Jotunheimen og Reinheimen nasjonalparker.

Start: Vågå
Slutt: Lesja
Distanse:

Slådalsvegen snor seg i grove trekk etter den gamle ferdselsveien over Slådalen mellom Lesja og Vågåmo i Vågå kommune. Grusveien er fin og ikke spesielt trafikkert. Fra sykkelsetet får du virkelig tid til å nyte omgivelsene over fjellet. I lia på hver side av fjellet ligger det flere setergrender. Landskapet over Slådalsvegen er vakkert og bærer preg av et kulturlandskap holdt i hevd av beitedyr som sau, storfe og villrein. I hele området finnes det en rekke kulturminner etter villreinfangst.

Høyeste punktet på veien er 1180 moh, så turen har en god del stigning til du kommer opp over tregrensa. Turen i sin helhet fra Lesja til Vågåmo er for deg som har godt sykkelgrunnlag og ikke er redd for at det svir litt i låra i stigninger. Sykler du helt over til Vågåmo har du en lang og moro utforkjøring i vente. Husk å feste hjelmklipset og se opp for beitedyr i veien.

Ønsker du en kortere tur uten de bratteste og lengste bakkene, eller om du har med barn, kan dere starte ved eksempelvis Fauttjønn og bare sykle høyfjellsplatået, som går i lett kupert terreng. Er det behov for å strekke beina underveis og få et videre utsyn, kan en vandretur opp til Gråhøe anbefales.

Været kan være skiftende i denne høyden, så ta med tilstrekkelig med overtrekksklær.

Det er mye sau og storfe som går på beite i dette området, villrein kan du også være heldig å se, så vis omsyn og hold hunder i bånd.

God tur!

Ankomst og parkering

Start Lesja: Det er gratis parkering overfor kommunehuset og Joker. Alternativt start på Vidflotten skistadion. Her starter Slådalsvegen, bomveg med elektronisk betalingsløsing. Eller kjør opp til høgfjellsplatået. Retur fra Vågåmo kan skje via buss eller sykkelruta Panorama Ottadalen fra Vågå til Otta. Videre fra Otta med tog til Dombås og overgang til Raumabanen med avstigning på Lesja stasjon.

Start Vågå: Det er gratis parkering ved Vågå Kulturhus. Retur kan skje via buss til Otta, tog til Lesja eller sykkelruta Panorama Ottadalen fra Vågå til Otta.


Aktiviterer langs ruten:

Sykkelutleie på Dombås | Dovrefjell Adventures

Kun 100 meter fra togstasjonen på Dombås kan du leie sykkel på Holum Sport i sentrum. Her får du båd....

Les mer

Kolstad Gard: Overnatting i tradisjonsrike omgivelser i Lesja

Bo komfortabelt i det gamle hovedhuset – Gammelstuggu – på garden, totalrenovert i 2010. Leiligheten....

Les mer

Velkommen til Vågåvatnet Feriesenter

Med gangavstand til Vågåmo og kort vei til utallige utgangspunkt for turer sommer og vinter, ligger ....

Les mer

Gammel-Kleppe

Med Gammel-Kleppe som base kan du nå ut til nasjonalparkene Rondane, Dovrefjell, Jotunheimen, du kan....

Les mer

Nordigard Blessom

"Nordigard Blessom er i følge legenden den eldste gården i Vågå, og fortsatt i full drift med sau. G....

Les mer